Ψήφο ανοχής, δήλωσε ότι δίνει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης. Επισημαίνεται ότι είναι ο δεύτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (μετά τον Κ. Σκανδαλίδη) που μιλά για ψήφο ανοχής.

«Ο Αντ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να μπορεί να διαπραγματευθεί, υπάρχουν και άλλες λύσεις», τόνισε ο Θ. Μωραΐτης και κατέληξε: «ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, τόνισε ότι «η ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης μας οδηγεί στην ανοχή μια κακής κυβέρνησης» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θεωρούμε μεταρρύθμιση την  επίδειξη τσαμπουκά και την διευθέτηση συμφερόντων. Δεν είναι επίτευγμα ότι ένα χρόνο μετά δεν παρουσιάστηκε ένα σοβαρό και δίκαιο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων. Δεν είναι επίτευγμα απλά μια κυβέρνηση να απολαμβάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αποτέλεσμα αποφάσεων που πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το οποίο κατακτήθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Έχει μεγάλη ευθύνη προσωπικά. Πριν ενάμιση χρόνο υποσχόταν παντού δις ισοδύναμων στα διάφορα Ζάππεια τα οποία έγιναν καπνός. Εξαφανίστηκαν και τα Ζάππεια όπως και τα success story του καλοκαιριού και σήμερα ξαναζούμε ένα αντιμνημονιακό κρεσέντο. Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας κάνει κάποια χάρη. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, ενώ η χώρα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο διαπραγμάτευσης των τελευταίων ετών, μπορεί να βρεθούν άλλες λύσεις».