Απάντηση σε όσους επέκριναν τις δηλώσεις του και την κριτική του για τη συζήτηση στη Βουλή κατά την τριήμερη διαδικασία της πρότασης μομφής δίνει ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Με ανάρτησή του στο facebook σε έντονο ύφος ξεκαθαρίζει πως δεν φοράει «φίμωτρο» και πως εαν βρισκόταν στην Ελλάδα και όχι σε επίσημη συνάντηση στο εξωτερικό αντί να τα' χε γράψει θα τα χε πει στη Βουλή.

Όσο για τις προτιμήσεις του στις καλοκαιρινές διακοπές σχολίασε πως «φοράει μαγιό στην παραλία και πάει διακοπές στη Μύκονο όπου φιλοξενείται».

Αναλυτικά η ανάρτησή του κ. Σπηλιωτόπουλου:

«Μια διαπίστωση. Κάθε φορά που μιλώ, δεν φορώ το .«φίμωτρο» που το σύστημα θα ήθελε να έχω. Διαπιστώνω όμως ότι υπάρχει μία ενόχληση που αποτυπώνεται με ανόητες επισημάνσεις. Άκουσα να διοχετεύουν σχόλια του τύπου «που είναι, γιατί δεν μίλησε στη Βουλή και απλώς διαπιστώνει το κακό επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου».

Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι πάντα βρίσκομαι εκεί που πρέπει να είμαι, εκεί που μπορώ να προσφέρω περισσότερα για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα ήμουν επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ήμουν σε συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών υπερασπιζόμενος τα Ελληνικά συμφέροντα. Δεν σας το είπαν, δεν σας ενημέρωσαν; Αλλά και πάλι αν όχι, ίσως όλοι εσείς που ενοχληθήκατε από την απουσία μου θα έπρεπε να κάνατε και λίγη έρευνα, μια απλή επίσκεψη στη σελίδα μου αρκεί για να το διαπιστώσετε.

Όσο για το αν ήμουν εδώ εάν θα είχα κάτι να πω, προφανώς όταν τα γράφω μπορώ και να τα πω! Φροντίζω να μην κρύβομαι και δημοσιοποιώ τις απόψεις μου τόσο έντονα ώστε να έχουν ορισμένοι ενοχληθεί.

Τώρα αν τον Αύγουστο φορώ μαγιό στην παραλία, ναι πράγματι το κάνω. Και το κάνω στη Μύκονο που φιλοξενούμαι λόγω της σχέσης μου και όχι στα πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν φιλοξενηθεί όσοι μεταδίδουν διοχετευμένες απορίες.

Και μια συμβουλή. Γνωριζόμαστε αρκετά. Ξέρουμε τα κόστη... των όσων λέμε και αυτά πιστοποιούνται. Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεχτικοί