Ένταση προκλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κλήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη να τις σχολιάσει.

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της θέσης του για τις απολύσεις ενώ διευκρίνισε ότι το νόημα των χθεσινών του δηλώσεων, συνοψίζεται στο ότι δεν δέχεται να κρύβεται πίσω από την τρόικα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Παπαδάκη επεσήμανε πως «το υπουργείο Υγείας χάνει το στοίχημα», με τον κ. Γεωργιάδη να διερωτάται πως «εάν εγώ αποφασίσω πως αυτοί οι χειρουργοί που δεν έχουν πιάσει νυστέρι τα τελευταία χρόνια πάνε στη δευτεροβάθμια, εσείς θα στείλετε το παιδί σας;».

«Όχι» απάντησε ο κ. Παπαδάκης με τον υπουργό Υγείας να παίρνει και πάλι τον λόγο και να επισημαίνει πως «οι γιατροί αυτοί θα περάσουν από αξιολόγηση και θα κριθούν».

«Δεν δέχομαι να κρύβομαι πίσω από την τρόικα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης με τον παρουσιαστή να υποστηρίζει πως «προχθές λέγατε πως την αγαπάτε την τρόικα» σε έντονο ύφος.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως όλα γίνονται για το καλό του λαού. «Θα υποστείτε την κριτική», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης, επικαλούμενος τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

«Σταματήστε την κριτική επιτέλους», ζήτησε, φωνάζοντας από το τηλέφωνο ο υπουργός με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. «Ηρεμήστε, μην μου πάθετε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χθες πως «κουράστηκα να κάνω τα αυτονόητα και να παίρνει τη δόξα η τρόικα και ο Τόμσεν».

Γ.Κ