Αιχμές περί διαπλοκής για συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα άφησε το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, εξαπολύοντας νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρεται στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίφθηκε, ενώ στη συνέχεια επιτίθεται σε συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να τους κατονομάσει, χαρακτηρίζοντάς τους «κρατικοδιαίτους αριστερούς που τρώγανε σαν μπακακαίοι τις μύγες της διαπλοκής».

Σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «παίρνανε μπερντέ, μερτικό από την λεηλασία της χώρας».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης γράφει χαρακτηριστικά:

«Οι άλλοι, που έχουν τη φωλιά τους χεσμένη, ωρύονται πως τάχα επιτίθεμαι συλλήβδην στον κόσμο της Αριστεράς. Γιατί η κολοβή «προοδευτικιά» αλεπού τις θέλει όλες κολοβές. Τους ''χρήσιμους ηλίθιους'' του Σημίτη και των πρεσβειών, την ανακυκλωμένη κολωνακιώτικη και εξαρχειώτικη κρατικοδίαιτη αριστεράντζα δεν την τιμώ. Κι έχει μερικούς μαζί του ο Αλέξης. Κολλητούς. Τολμούν και μιλούν, αντί να βρουν λαγούμι να χωθούν εδώ και χρόνια. Δεν ντραπήκανε στα Ιμια, δεν ντραπήκανε στους S-300, δεν ντραπήκανε στο Σχέδιο Ανάν, στο ρουφιανιλίκι κατά του Οτσαλάν.

Δεν παίξανε βλέφαρο επί δεκαετίες στον υπερδανεισμό της χώρας, γιατί τρώγανε σαν μπακακαίοι τις μύγες της διαπλοκής. Παίρνανε μπερντέ, μερτικό από τη λεηλασία της πατρίδας. Ξεσκίσανε τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα της Ε.Ε., τον κρατικό κορβανά. Αλλά όλα κι όλα, αριστεροί, ρε! Αδέκαστοι. Ασπιλοι. Με αμφιδέξιες τσέπες.

Χωθήκανε παντού με ΜΚΟ κι άλλα κόλπα. Δεν κυβέρνησαν ευθέως, αλλά ήταν μονίμως στον σβέρκο της εξουσίας και στους σκοτεινούς διαδρόμους της διαπλοκής. Νούλες χαμηλοβλεπούσες, άλαλες, όταν την παραγωγική βάση της χώρας την κατεδάφιζε η καθεστωτική αριστεροσύνη, ο πιο ανεύθυνος συνδικαλισμός κι ένας άρρωστος κρατισμός.

Γιατί, ναι, η ταπεινή αφεντιά μου δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Εκτός από εθνικό λόγο, θέλω κρατική υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος. Οχι όμως στο όνομά τους πλιάτσικο και δη από λησταρχαίους που είχαν «εύσημα» από το Πολυτεχνείο και την ντεμέκ «αντίσταση» ή τάχα «διανοούμενους» που δεν έχουν προσφέρει στην πατρίδα μισή, τόση δα πρωτότυπη σκέψη, ούτε γραμμάριο μιας νέας ιδέας. Καθηγητάδες, σύμβουλοι, νεροκουβαλητές προπαγάνδας, αναλυτές του φρεντοτσίνο και υπάλληλοι των συγκροτημάτων των νταβατζήδων, κατ' επάγγελμα «προοδευτικοί» και θρασίμια. Που θεωρούν την ιδιωτική οικονομία εχθρό, τους επιχειρηματίες ταξικούς εχθρούς, τους αστυνομικούς «μπάτσους», τις Ενοπλες Δυνάμεις «φασιστικές» και τον άλλο μεγάλο πυλώνα του έθνους, την Ορθοδοξία, αναχρονισμό».