Πέρασαν μόλις δύο ημέρες από τη διαρροή αξιωματούχου των Βρυξελλών περί των «μιλίων που χωρίζουν την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση», αλλά και του περιβόητου πλέον «θα πάμε για σκι και θα επιστρέψουμε».

Δύο φράσεις που δυναμίτισαν ομολογουμένως το ήδη τεταμένο κλίμα και προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: «Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», ήταν η απάντηση του ΥΠΟΙΚ, στη δήλωση που εκ των υστέρων αποδόθηκε στον πρόεδρο του EuroWorking Group, τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ.

Και εάν κάποιος θα περίμενε τον κύριο «τσάρο» να προσέλθει σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup με πολεμική διάθεση, και να ταραχτούν συθέμελα οι Βρυξέλες από τις... φωνές, μάλλον κάνει λάθος.

Αντιθέτως, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Γιάννη Στουρνάρα μέσα στις χαρές, παρέα με τον «σκιέρ» Βίζερ, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες έκανε εμπρηστικές δηλώσεις...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.