Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Η δήλωσή του για το βουλευτικό σκ@τό δεν ήταν η πρώτη που προκάλεσε οργή, θυμηδία και συζητήσεις.

Αν και κοσμήτορας στο προεδρείο της Βουλής, ο Ιορδάνης Τζαμτζής πολλές φορές έχει...ξεχαστεί εντός του κοινοβουλίου και έχει εκστομίσει εκφράσεις που δεν συνάδουν ούτε με το σεβασμό στο χώρο ούτε με τη συμμετοχή του στο θεσμικό όργανο του Κοινοβουλίου.

Ως απλός βουλευτής έχει χρησιμοποιήσει την πλέον αγοραία έκφραση ως συμμετοχή σε πολιτική... αντιπαράθεση.

Και ως καλεσμένος στα πάνελ των πολιτικών εκπομπών έχει προκαλέσει αρκετές φορές με την ουσία των δηλώσεών του.

Θα μας κλ@σεις τα.....

Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιουλιο, κατά τη διάρκεια της συζητήσης για το πολυνομοσχέδιο. Ως εισηγητής της ΝΔ ο Ιορδάνης Τζαμτζής επιχειρηματολογούσε εναντίον των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Από τα έδρανα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή τον διέκοψε φωνάζοντας: «Είστε προδότες, θα σας κρεμάσουν».

Από βήματος ο Ιορδάνης Τζαμτζής της απάντησε: «Κάτσε κάτω, διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ».

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο χώρο τον άκουσαν, όταν απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο, να συμπληρώνει: «Σκάσε μωρή... θα μας κλ@σεις τα @@..δια»

Φαινόμαστε μ@@λ@κες

Το δεύτερο σοβαρό ατόπημα έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τότε βρισκόταν στη θέση του Κοσμήτορα και κατέγραφε ψήφους.

Ξέχασε να κλείσει το μικρόφωνό του και ακούστηκε καθαρά να λέει: «Έλα μωρέ... φαινόμαστε μ@λ@κες».

Κανένας δεν κατάλαβε σε τί ακριβώς αντέδρασε με τόση... ένταση ο Ιορδάνης Τζαμτζής, η δήλωση όμως, έμεινε.

Το σκ@τό παξιμάδι

Η δήλωση που προκάλεσε τη μεγαλύτερη θύελλα και την οργή ακόμη και ψηφοφόρων του, ήταν αυτή στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα: Υποστήριξε ότι με 2.000 μισθό δεν θα κατέβαινε βουλευτής γιατί δεν είναι πλούσιος και είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν βουλευτές που «ξεραίνουν το σκ@@ό τους» για να ζήσουν.

Είπε μάλιστα ότι παίρνει «μόνο 5.450 ευρώ το μήνα στο χέρι».

«Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής... ας γίνουν βουλευτές μόνο οι πλούσιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Διόρθωσε... απειλώντας

Ο σάλος που προκλήθηκε διήρκεσε για μέρες.

Η δήλωση αυτή μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και ο βουλευτής αποφάσισε οτι ήταν η ώρα για μια διορθωτική δήλωση, απειλώντας πως... αν του κόψουν λεφτά δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα:

 

«Ξέρω πολύ καλά τι περνάει ο κόσμος και, αν αγωνίζομαι σήμερα για κάποια θέματα, αγωνίζομαι για τον κόσμο. Καταθέτω πρόταση να σταματήσει η λειτουργία των γραφείων, να πάψουν οι βουλευτές να έχουν γραφεία στα χωριά τους και να έχουν, όπως σήμερα τους δίνει η Βουλή, στην Αθήνα. Θα μπορούσε άνετα να διασφαλίσει, να εξασφαλίσει η Βουλή 2.000 ευρώ από κάθε βουλευτή μείον απ' ό,τι του δίνει σήμερα.Με 2.000 ευρώ, έχοντας να καλύψω τα έξοδα όλα αυτά, γραφείου, μετακινήσεων...,επειδή δεν είμαι πλούσιος, δεν θα κατέβω. Είναι πολύ απλό».

 

Δεν είμαι μίζερος

Η διορθωτική δήλωση δεν κατεύνασε την οργή, έτσι ο βουλευτής έκανε μια ακόμη... διόρθωση, γραπτή αυτή τη φορά, την οποία παραθέτουμε χωρίς σχολιασμό:

«Επειδή δεν είμαι πλούσιος, δεν μου επιτρέπεται να είμαι αδιάφορος και ανάλγητος.

Επειδή είμαι έντιμος δεν φοβάμαι.

Επειδή είμαι ειλικρινής παρεξηγούμαι.

Ξέρω βουλευτές που τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας και πολιτικής τους δραστηριότητας, τους δυσκολεύουν αφάνταστα.

Ξέρω και βουλευτές που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και χαρίζουν την βουλευτική τους αποζημίωση.

Οι συμπολίτες μας επιλέγουν από ποιους θέλουν να εκπροσωπούνται.

Εγώ όπως πάντα θα πω την αλήθεια: Θέλω τον βουλευτή ανεξάρτητο και όχι μίζερο και χειραγωγούμενο από οικονομικά συμφέροντα.

Δεν εκπλήσσομαι από την πρωτοφανή σε βάρος μου επίθεση, γιατί ξέρω ότι ενόχλησα κάποιους, με τη στάση μου στη φορολογία ακινήτων.

Οι ίδιοι που με χλεύασαν για τη στάση μου αυτή, οι ίδιοι μου επιτέθηκαν και για τη βουλευτική αποζημίωση.

Θα συνεχίσω να «ενοχλώ» και μπορώ να αγωνίζομαι και χωρίς βουλευτική αποζημίωση και χωρίς την λειτουργία πολιτικού γραφείου και χωρίς αποσπασμένους συνεργάτες, γιατί στηρίζω την πολιτική μου δραστηριότητα στην προσωπική επαφή με κάθε συμπολίτη μου, σε κάθε σημείο της Πέλλας.

Η επίθεση που δέχτηκα μου δίδαξε πολλά αλλά δεν με αποθάρρυνε».