Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Σκανδαλίδης είναι της πολιτικής φυλής του ΠΑΣΟΚ «λεφτά υπάρχουν», από αυτούς τους καλούς ανθρώπους που συναντάμε στα καφενεία που παίζουν τάβλι και ρίχνουν και καμία… βαριά κουβέντα πριν από τη ζαριά!

Κάποιοι έπαιξαν στα ζάρια το μέλλον της χώρας, ήταν αυτοί που έταζαν λαγούς με πετραχήλια και πράσινα άλογα… ήταν αυτοί που έπεσαν από τα σύννεφα για τις μίζες του Άκη…

Ήταν αυτοί που έτρεχαν για τα ρουσφέτια με το κοντά παντελονάκια, που δεν τους γνώριζε ο θυρωρός τους και μεγαλοπιάστηκαν! Ήταν αυτοί που εμπόδιζαν τις ιδιωτικοποιήσεις! Ήταν αυτοί που ασκούσαν εξουσία με δανεικά και επιδοτήσεις!               

Ο Σκανδαλίδης τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε «αντάρτης» στα λόγια που… όμως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους… μπάστακες! Ψηφίζοντας όλα τα μέτρα, όλα τα μνημόνια! 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε: «Πρέπει να φύγουν οι μπάστακες από την καθημερινή διαχείριση της κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star. Μάλλον θα εννοεί από μόνοι τους…

Μερικοί  πρώην υπουργοί, παρά τις διαχρονικές ευθύνες τους  κάνουν δηλώσεις θάρρους αλλά ξεχνούν ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν... ξεχνούν.

Με τους «μπάστακες» ο κ. Σκανδαλίδης τα είχε ξαναβάλει, ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει τώρα που έρχονται νέα μέτρα!

Κώστας Σκανδαλίδης, 4 Ιουνίου 2011! «Να έρθει μπάστακας έξω από το γραφείο μου δεν το αποδέχομαι. Είναι απλό. Αν έρθει επίτροπος από πάνω μου, να μου πει τι θα κάνω θα παραιτηθώ».

Κώστας Σκανδαλίδης 31 Ιουλίου 2011: Τελικά οι μπάστακες ήρθαν… εκκωφαντική σιωπή, από τον κ. Σκανδαλίδη! Οι …μπάστακες, 25 τον αριθμό, έφτασαν  στις 17 Αυγούστου, ως απεσταλμένοι της τρόικας προκειμένου να ελέγχουν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου.

Έχει και συνέχεια: 

Με υποκλίσεις και σχεδόν δουλοπρεπείς εκφράσεις υποδέχτηκαν στα γραφεία τους τον Χορστ Ράιχενμπαχ, τον Γερμανό διοικητή που όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, οι Έλληνες υπουργοί και ιδίως ο «σκληρός» Κώστας Σκανδαλίδης. Την εικόνα αυτή παρουσίαζε  σε άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα το περιοδικό «Der Spiegel», με τίτλο «Ο “Γερμανός πρωθυπουργός”: Ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το τοπίο στην Ελλάδα».

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς...