Μπορεί η πολιτική ατζέντα και η επικαιρότητα να περιστρέφεται γύρω από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα προς συζήτηση!

Σύμφωνα με σενάρια, υπάρχει το ενδεχόμενο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να γίνει βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους! Ναι καλά διαβάσατε... Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσε ερώτηση σε δύο υπουργεία, ζητώντας να ενημερωθεί αν υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία!

Το πρώτο υπουργείο που απάντησε είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο υπογραμμίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα. 

Η δεύτερη απάντηση ήρθε από το υπουργείο Υποδομών, το οποίο επεσήμανε ότι η αλλαγή χρήσης του αεροδρομίου Καλαμάτας προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, καθώς μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και συντήρησή τους θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά, σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου το υπουργείο Ανάπτυξης είχε δημοσιεύσει κατάλογο με τα 500 επαγγέλματα που θα χρηματοδοτηθούν, ανάμεσα στα οποία ήταν και η κατασκευή διαστημόπλοιων!

Ν.Μ.