Μια δεύτερη «νίκη» γιορτάζει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αφού η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων κατά της οποίας είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη, κρίθηκε παράνομη.

Το κρίσιμο βέβαια είναι το γήπεδο που επιλέγει να παίζει ο υπουργός και για την ακρίβεια οι διαστάσεις του, στο θέμα της πολιτικής επίλυσης της κρίσης των πανεπιστημίων.

Και εξηγούμεθα: Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε προσφύγει την πρώτη φορά στην Δικαιοσύνη κατά της απεργίας των Συλλόγων των Διοικητικών Υπαλλήλων του Καποδιστριακού και του Πολυτεχνείου. Πέτυχε την ανακήρυξη της απεργίας ως παράνομη, το γιόρτασε δεόντως επικοινωνιακά, αλλά στο δια ταύτα πέτυχε… μια τρύπα στο νερό. Οι απεργοί, υπό την ομπρέλα του πανελλαδικού συνδικαλιστικού τους οργάνου, δηλαδή της Ομοσπονδίας, συνέχισαν κανονικότατα να απεργούν.

Τι έκανε την δεύτερη φορά; Προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για την απεργία της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου στο δημόσιο (η οποία καλύπτει μόνο ένα μέρος των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ), αγνοώντας και πάλι επιδεικτικά την απεργία του πανελλαδικού συνδικαλιστικού οργάνου, πετυχαίνοντας και πάλι την ανακήρυξής της ως παράνομη.

«Δεν έχει προσφύγει κατά της δική μας απεργίας», επιβεβαιώνει στο newpost.gr ο Φραγκλίνος Βολτερίνος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκαλώντας το εύλογο ερώτημα που θέτει το newpost.gr:

Γιατί κύριε υπουργέ της Παιδείας παίζετε μόνο στο μικρό γήπεδο; Γιατί προσφεύγετε κατά των απεργιών μερίδας μόνο απεργών και όχι κατά της απεργίας της Ομοσπονδίας, για να κλείσετε οριστικά το θέμα, εάν αυτό είναι πραγματικά αυτό που επιθυμείτε;

Στ.Κ.