Μέσα στην αναμπουμπούλα των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επί δεκαετίες στέλεχος των πλέον κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου σηκώθηκε πρωί-πρωί, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και είδε....το πρόβλημα της Δημοκρατίας: το κομματικό κατεστημένο.

Πήγε λοιπόν στο γραφείο του και έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Το κομματικό κατεστημένο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία».

Με εκφράσεις που θυμίζουν «καταραμένους ποιητές της πλατείας» ο πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής, νυν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γράφει:

«Πολλοί και πολλές υποστηρίζουν τους πιο παράλογους και κυνικούς συνδυασμούς. Εισφέρουν έτσι κενότητα, ως πρώτη ύλη σε τζάμπα παραγωγή για τα media τα οποία περιδιαβαίνουν. Σκορπίζουν κατάθλιψη και ανασφάλεια στη κοινωνία. Παραβλέπουν την, όλο και πιο μεγάλη, απογοήτευση του λαού για τη κατάσταση».

Μιλάει για κυβερνητική πλειοψηφία «εύθραυστη και χωρίς σκοπό» και παραδέχεται ότι οι εκλογές δεν είναι επιθυμητές, όχι γιατί η λαϊκή εντολή είναι ισχυρή, αλλά γιατί « δεν θα αναδείκνυαν και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα βιώσιμης πλειοψηφίας με συνοχή και σχέδιο».

«Εν τω μεταξύ, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα κόμματα, σε ομοφωνία, απορρίπτουν τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα», συνεχίζει και καταλήγει: «Αυτή η, ομολογημένη πια, αποξένωση από το εθνικό και δημόσιο συμφέρον οδηγεί σε δημοκρατικό αδιέξοδο. Το κομματικό κατεστημένο βλάπτει σοβαρά την Δημοκρατία».

Το μόνο που μπορεί να σχολιάσει κανείς είναι ότι ο πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής, νυν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών... ο μόνος που πιστεύει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Κόμμα αλλά Κίνημα!

Ντ.Κ.