Συνεχίζεται η κόντρα μέσω Τwitter και δηλώσεων μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μείωση τιμών στα φάρμακα.

«Προκαλώ τον κ. Σκουρλέτη μέχρι την Τετάρτη σε δημόσιο διάλογο να δούμε εάν αυτά που ισχυρίζονται και λένε όχι στην μείωση ισχύουν ή όχι» δήλωσε με τιτίβισμά του ο κ. Γεωργιάδης.

 

Νωρίτερα, την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει, την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή, την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι είναι σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.

«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα. Αντ' αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών» δήλωσε στον Σκάι, επισημαίνοντας πως 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και 2.000 απασχολούνται στους πλασιέ φαρμάκων.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως είναι «άθλια προπαγάνδα του κ. Γεωργιάδη να λέει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα». «Όταν διαφημίζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή δωροδοκεί τον Κουρή;» πρόσθεσε.
 

ΑΝ. ΓΑΛ.