Οι σκελετοί βγήκαν από τη ντουλάπα! Ή αλλιώς ένα από τα πιο διαβόητα μέλη των εκσυγχρονιστικών κυβερνήσεων Σημίτη, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου αποφασίζει να κάνει δημόσια παρέμβαση για τα τεκταινόμενα.

Ο υπουργός με τις ενέργειες του οποίου μπήκαμε στο ευρώ, μιλώντας χθες το βράδυ στο London School of Economics, φόρεσε το αμπέχονο του επαναστάτη λέγοντας πως αυτός θα έλεγε στην τρόικα ένα... διαβαθμισμένο «όχι».

Τι εννοεί με αυτό; Όπως σημείωσε δεν θα διαπραγματευόταν με τους δανειστές το μείγμα πολιτικής γιατί αυτό όπως είπε είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ όπως είπε ο μόνος τρόπος συνεννόησης με τους εταίρους δεν είναι οι ικεσίες λόγω ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά  να πειστούν μαζί με άλλους συμμάχους όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Δεν παρέλειψε – όπως ήταν φυσικό άλλωστε- να αναφερθεί στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή αναποτελεσματικότητα» στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Μίλησε εξάλλου για μία σειρά «πολύ κακών κυβερνήσεων» από το 2004 και έπειτα, ξεχνώντας ωστόσο να αναφερθεί στα πεπραγμένα της εκσυγχρονιστικής οκταετίας Σημίτη, όπου έβαλε και αυτός το λιθαράκι του, ως μέλος των κυβερνήσεων αυτών... Όπως π.χ τα «μαγειρεμένα» στοιχεία για να μπούμε στο ευρώ, τα δεκάδες δισ. που σπαταλήθηκαν για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πολλά εκ των οποίων παραμένουν μέχρι τις μέρες μας σε αχρηστία, και πάει λέγοντας.

Όπως φαίνεται η μνήμη του κ. Παπαντωνίου έχει ατονήσει με τα χρόνια...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.