Και μέσα σε όλο τον χαμό να που εμφανίστηκε ξανά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Με μία δήλωση – παρέμβαση αφού διαπιστώνει την... ικανοποίησή του για την ανοδική όπως τη χαρακτηρίζει πορεία της οικονομίας, στρέφει τα βέλη του κατά της «μισαλλοδοξίας και του τυφλού φανατισμού» και αναφέρεται στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, αλλά και των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Ο τέως είπε να θυμηθεί τα καμώματά του ζητώντας  «οποιαδήποτε κομματική παράταξη προβαίνει, -ή ενθαρρύνει άλλους να προβούν-, σε πράξεις που δε συνάδουν με το Σύνταγμα, θα πρέπει να τίθεται εκτός Κοινοβουλίου».

Τελικά ο «Κοκός» δεν θα βάλει μυαλό, ακόμα και εάν περάσανε 48 χρόνια από την περίοδο πολιτικής ανωμαλίας για την οποία βασική ευθύνη φέρει ο ίδιος, με τη χώρα να μένει πρακτικά ακυβέρνητη από το 1965 έως και το 1967 όταν η χώρα μπήκε στο «γύψο» της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Μιλά για συνταγματική νομιμότητα, τη στιγμή που ο ίδιος τις κρίσιμες εκείνες στιγμές για τη χώρα δεν έκανε και ιδιαίτερη προσπάθεια για να την... τηρήσει.

Φυσικά ελευθερία του λόγου έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά  ο λόγος του άνθρωπος που έβαλε το χεράκι του για να εισέλθει ο τόπος στις πιο σκοτεινές στιγμές του, θα πρέπει να σκέφτεται διπλά προτού προχωρήσει σε παρεμβάσεις όπως αυτή, οι οποίες για κάποιους «καχύποπτους» θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ακόμη και ως προσπάθεια επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

Αναλυτικά η δήλωση του τέως:

«Ως Έλλην χαίρομαι ιδιαιτέρως διαπιστώνοντας την προσπάθεια για την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ο λαός μας - που τόσα θυσίασε και συνεχίζει να θυσιάζει - να απεμπλακεί από τη σκληρή επιτήρηση των δανειστών.

Λυπήθηκα όμως βαθύτατα όταν τρεις έλληνες νέοι πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μισαλλοδοξία και τον τυφλό φανατισμό.

Οποιαδήποτε κομματική παράταξη προβαίνει - ή ενθαρρύνει άλλους να προβούν - σε πράξεις που δεν συνάδουν προς το Σύνταγμα θα πρέπει να τίθεται εκτός Κοινοβουλίου.

Προτρέπω επίσης από καρδίας τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα να αφιερωθεί με πάθος στην οριστική εξαφάνιση αυτού του φανατισμού. Τα φαινόμενα και οι εικόνες προσβάλλουν βάναυσα τόσο την ελληνική ιστορία όσο και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Εύχομαι οι Έλληνες ενωμένοι να απομονώσουν με αποφασιστικότητα κάθε επιθετική συμπεριφορά και κάθε κρούσμα εγκληματικής βίας, από όπου και αν αυτές προέρχονται».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.