Το πιο ζεστό μπουφάν του ψάχνει να βρει για να φορέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να παραβρεθεί στο Πεδίο Βολής στον Έβρο όπου και θα παρακολουθήσει την άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή». 

Θα υπάρξουν βολές από πολλά οπλικά συστήματα που υπόσχονται να κάνουν τη νύχτα μέρα. Μαζί με τον υπουργό θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και βέβαια ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος

Το κρύο στον Έβρο είναι απίστευτο ιδίως τις βραδυνές ώρες και όταν φυσάει. Τώρα αν συμβαίνουν και τα δύο,  δηλαδή να είναι βράδυ και να φυσάει η κατάσταση δεν «παλεύεται», όπως λένε κάποιοι που το έχουν βιώσει ή το βιώνουν. Καταστάσεις που δεν ξεχνιούνται με τίποτα. 

Ακόμα ο κ. Αβραμόπουλος θυμαίται το κρύο που ένιωσε παρακολουθώντας την τελική φάση της άσκησης Παρμενίωνας στο Πεδίο Βολής Έβρου και ας ήταν πρωί Οκτωμβρίου. Εκείνο το πρωί  είχε φύγει από μία Αθήνα  όπου το θερμόμετρο έδειχνε 20  βαθμούς Κελσίου. 

Μάλιστα του είχε κάνει τόσο εντύπωση το «τσουχτερό» κρύο  που το συζητούσε και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ,όταν παρακολουθούσαν από κοινού την άσκηση Πυρπολυτής . 

Γ.Κοκ.