Σε σεμινάριο ατυχούς πολιτικής διαχείρισης θα διδάσκεται ο χειρισμός του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της μείωσης των τιμών στα φάρμακα. Αν, βέβαια, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κάνει, στην ψηφοφορία της Βουλής, την έκπληξη και στρέψει πάλι πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η Κουμουνδούρου απειλείται με ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο. Έχοντας ήδη απέναντί της, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, που δήλωσε ότι υπερψηφίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά δίπλα του και προσπαθεί να βρεί με ποιούς θα συμπορευθεί.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσανατολίζονται στην αποχή, το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών», στερώντας έτσι επιχειρήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξυπηρέτηση συμφερόντων εκ μέρους όσων δεν στηρίζουν την πρότασή του. Υπέρ της τροπολογίας Γεωργιάδη αναμένεται να ψηφίσουν και κάποιοι εκ των ανεξάρτητων βουλευτών, χωρίς αυτό να προοιωνίζεται οτιδήποτε σχετικά με την μελλοντική τους στάση έναντι της κυβέρνησης.

Υπάρχει, βέβαια, και ένα ακόμη σενάριο, σχεδόν ιδεατό για την κυβέρνηση. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει εναντίον της τροπολογίας Γεωργιάδη και η Χρυσή Αυγή.

Τ.Τ.