Τελικά είναι να μην του κολλήσει κάτι του υπουργού Οικονομικών. Βγήκε προχθές και δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα υπερφορολόγησης στην χώρα μας και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.  

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «άδειασε» τον κ. Στουρνάρα λέγοντας ότι όντως υπάρχει υπερφορολόγηση των πολιτών, είχε προηγηθεί ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας ο οποίος σε συνέντευξή του είχε αναφέρει πως η υπερφορολόγηση πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης, ενώ σήμερα ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στη Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει όμως και το ανάποδο».

Οι δηλώσεις αυτές όμως από ότι φαίνεται δεν άγγιξαν τον υπουργό ο οποίος μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και απαντώντας σε κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη, παρατήρησε πως «οι φόροι στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, ανήλθαν το 2012 στο 22,8%, ενώ το ίδιο έτος, ο μέσος όρος στην ευρωζώνη ανήλθε στο 25,7%. Αυτό λοιπόν, δείχνει πως σε συνολικά επίπεδα, η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται σε σχέση με την ευρωζώνη». 

Τελικά ο κ. Στουρνάρας ως γνήσιος τεχνοκράτης κοιτάζει μόνο τους αριθμούς. Τους «αριθμούς» στο πορτοφόλι των πολιτών τους έχει κοιτάξει ποτέ;

Α.Κ.