Επί της διαδικασίας ως βουλευτής φυσικά και έχεις δικαίωμα να διαφωνείς και να το εκφράζεις.

Επί της τροπολογίας ακόμη περισσότερο. Μπορείς και να λάβεις το λόγο και να καταγγείλεις όλη τη διαδικασία ως αντισυνταγματική, ως καταλυτική του πολιτεύματος, ως ό,τι θες.

Και μετά, ψυχραιμία και αξιοπρέπεια είναι η καλύτερη στάση. Η σημερινή εικόνα της Ολομέλειας της Βουλής μόνο αξιοπρεπής δεν ήταν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος του σώματος: «Αρκετά εκθέσαμε την εικόνα της Βουλής για ένα διαδικαστικό θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι και καταγγελίες για το αν η σωστή γραμματική είναι «ΠΑΡΩΝ» ή «ΠΑΡΟΥΣΑ», δέχτηκε- σε έντονους τόνους- το προεδρείο.

Μια δεύτερη ανάγνωση θα μπορούσε να καταλήγει στο εξής:

Ναι μεν μια πλειοψηφία μέσα στο σώμα κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό, ναι μεν αυτή η πλειοψηφία διαμορφώθηκε μέσα από τα τερτίπια του εκλογικού νόμου με μπόνους εδρών και "ανίερες" συμμαχίες, όμως και η μείζονα μειοψηφία, πρέπει- αφού ολοκληρώσει τις καταγγελίες της- να δίνει ένα τέλος στο σόου.

Στο κάτω - κάτω, με τις ίδιες τις εσωκομματικές της διαδικασίες όχι μόνο αποδέχτηκε αλλά και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός της τέτοιου είδους πλειοψηφίες τις οποίες καταγγέλλει.

Στο πάρκινγκ της Βουλής ας μένουν στο εξής μόνο τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η ντροπή και η αξιοπρέπεια είναι αξεσουάρ που πρέπει να συνοδεύουν το βουλευτή εντός του κτιρίου.

Ντ.Κ.