Τη στάση του δελτίου ειδήσεων του MEGA και κυρίως των δημοσιογράφων Γιάννη Πρετεντέρη και Μανώλη Καψή, σχετικά με το επεισόδιο Παπαδρέου -Σαρκοζί στις Κάννες -όπως αυτό περιγράφεται στο βιβλίο του Ισπανού πρώην πρωθυπουργού- στηλιτεύει μέσω το προσωπικού του ιστολογίου ο Σωκράτης Ξυνίδης.

« "Όλα τα λεφτά" όμως είναι το ύφος Πρετεντέρη που δικαιώνεται από τον ομόσταυλό του Καψή για τα τότε σχόλιά του στο MEGA. Τα παιδιά προφανώς είπαν να μην καρφωθεί ο Πρετεντέρης ότι ευλογεί τα γένια του και να παίξει τον ρόλο αυτόν ο Καψής (κάτι σαν Γιάννη μου πόσο δίκιο είχες τότε ...).
Ο Πρετεντέρης λοιπόν, με ύφος αθώας περιστεράς (ελάτε τώρα μη λέτε πόσο δικαιώνομαι ...) ξεκινά υπεράνω, λέγοντας ότι πέραν του ολέθριου σφάλματος (της πρότασης δημοψηφίσματος) ήταν "απαράδεκτη η συμπεριφορά Σαρκοζί". Αλλά επειδή το μένος του για τον Παπανδρέου δεν τον αφήνει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα υπεράνω διατυπώσεων, τι λέει; "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" με τη διευκρίνηση ότι δεν μπορεί να λοιδορείται ένας Έλληνας πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε ότι "οι Μέρκελ και Σαρκοζί μας έπιασαν απ' τον γιακά και μας έσωσαν από το δημοψήφισμα" και έκλεισε συμβουλεύοντας "ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να παραδεχθούν το λάθος τους"»


Και καταλήγει με μια σαφή αιχμή εναντίον της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

« Λες και δεν βλέπουν στο πλάνο στις Κάννες ποιος κάθεται δίπλα στον Παπανδρέου. Βαγγέλη τον λένε».

 

Ντ.Κ.