Το σόου έληξε. 
 
Η πολυήμερη κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ που φλέρταρε με τα «άκρα» με εκατέρωθεν κατηγορίες περί σχέσεων διαπλοκής με εγχώριες και πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες ολοκληρώθηκε με μια ψηφοφορία ταραχώδη στην οποία «χάθηκε» τόσο η ουσία όσο και η κοινοβουλευτική ευπρέπεια. 
 
Είναι αμφίβολο εάν ο μέσος Έλληνας έχει καταλάβει τι αλλαγές φέρνει η τροπολογία και ποιες ήταν οι θέσεις και οι ουσιαστικές αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 
To μπάχαλο που επικράτησε στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κατ' άρθρον ψηφοφορία και η απόρριψη από το προεδρείο της Βουλής συνέβαλε στα μέγιστα για να ενισχυθεί η εικόνα πως η όλη αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αποσπασματική  και άγγιζε τα όρια της «επιφανειακής» προσέγγισης. 
 
Η «ντρίπλα» του ΠΑΣΟΚ  να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία φαίνεται πως «αιφνιδίασε» την Κουμουνδούρου, η οποία από την αρχή επέλεξε να συρθεί στο επικοινωνιακό παιχνίδι  περί διαπλοκής αντί να «κατεβάσει» τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση...εάν υπήρχε τέτοια. 
 
Σε κάθε περίπτωση ένα κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε τροχιά εξουσίας όπως ισχυρίζεται και εν μέρει αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να ξεφύγει από τη λογική του 4% και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.  
 
Τ.Α.