Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter απάντησε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ο κ. Γεωργιάδης αναδημοσίευσε το άρθρο του συνεργάτη του πρωθυπουργού γράφοντας, «φίλε με συγκίνησες».

Στο άρθρο του ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανέφερε την προσωπική ιστορία του κ. Γεωργιάδη από τα φοιτητικά του χρόνια, την πώληση βιβλίων μέχρι και την πολιτική πλέκοντάς του το εγκώμιο για την τιμιότητα και την εργατικότητά του. 

Όπως σημειώνει ο κ. Κρανιδιώτης στο άρθρο του «Με τον Αδωνι στο παρελθόν έχουμε φάει τα μουστάκια μας στο antinews. Του είχα κάνει σκληρή κριτική, μπήκε, απάντησε και είχαμε έναν δημόσιο, σκληρό αλλά ευθύ διάλογο. Τον είχα μεμφθεί για θέσεις δικές του και την πολιτεία του ΛΑΟΣ, για έλλειψη μέτρου και για το στιλ με το οποίο πούλαγε τα βιβλία του. Βέβαια, όταν το ξανασκέφτηκα, βιβλία πουλάει ο άνθρωπος, όχι πρέζα ή ψευτοαριστεροσύνη. Τον Θουκυδίδη, τον Ηρόδοτο, τον Αρριανό, τον Ομηρο στις εκδόσεις του τους έχω και τους ξαναδιαβάζω κάθε χρόνο.

Τον ξέρω πάνω από 20 χρόνια, όταν πιτσιρικάς κι ορφανός αγωνιζόταν να συντηρήσει εαυτόν και τ’ αδέρφια του, κρατώντας την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση όρθια με νύχια και με δόντια. Αρα, πρώτον, έχει ένσημα. Πολλά κι αληθινά. Ξέρει τι εστί βερίκοκο. Επίσης μια φίλη, αριστερή και ιδιαίτερα αυστηρή ως ακαδημαϊκή δασκάλα, ήταν καθηγήτριά του στη Φιλοσοφική. Μου είπε λοιπόν πέρυσι: «Ξέρεις, δεν συμφωνώ μαζί του αλλά είναι ο μόνος που του είχα βάλει άριστα, γιατί απλούστατα ήταν ο καλύτερος φοιτητής μου».

Δεν το πέρασα στο ντούκου. (...) Οι πρώτοι ενθουσιώδεις μαντατοφόροι ήταν άνθρωποι από τον χώρο της ναυτιλίας, που μου έλεγαν, στην πρώτη υπουργική θητεία του, ότι για πρώτη φορά είχαν απέναντί τους κάποιον που σκάμπαζε τι γίνεται, ήταν γρήγορος στην πράξη κι έλυνε προβλήματα σε χρόνο dt. Τι σημασία έχει αν μιλάει πολύ ή λίγο, αν είναι παρορμητικός ή έχει εκνευριστικό τόνο όταν θυμώνει; Σημασία έχουν οι πράξεις. Για θυμηθείτε πόσα σοβαροφανή λιγομίλητα καθάρματα έχετε χρυσοπληρώσει και σας κλέψανε και τη βέρα στην πολιτική χειραψία. Κι ήταν και «σύντροφοι» πολλοί εξ αυτών. Αγωνίζονταν για τον σοσιαλισμό, ήταν και στο Πολυτεχνείο ή στην «αντίσταση» εν γένει!

Ως υπουργό Υγείας τον έχω παρακολουθήσει με προσοχή, στην ακατάλληλη δι’ ανηλίκους θέση που έχει φέρει κατ’ επανάληψη τους Τσε της φακής από την Κουμουνδούρου. (...)

Αδέρφια, ο Αδωνις έχει τα τρία βασικά προσόντα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί: είναι τίμιος, δουλευταράς παιδιόθεν και κυρίως τρελός! Διότι μόνο σταχανοβίτες τρελοί μπορούν να πλύνουν την κόπρο του Αυγεία, που μάζεψαν στη χώρα, και ειδικά στην Υγεία, η ανακυκλωμένη αριστεράντζα με τις αμφιδέξιες τσέπες και η ενοχική Δεξιά. Θα κάνει σίγουρα κι άλλα λάθη, θα γίνει κι άλλες φορές αμετροεπής και θα θέλω ξανά να πετάξω παπούτσι στην τηλεόραση, όταν ωρύεται. Ομως, παίδες, οι πολιτικές πράξεις του έχουν πλέον ωραιότατη αρμονία και θα τον ψήφιζα δαγκωτό. Οποιος θέλει καλλικέλαδους, να βάλει Βανδή ή Νότη. Ανάλογα με το γούστο του ο καθείς. Οποιος θέλει πρακτικές λύσεις και νοικοκύρεμα στην Υγεία και τους ψευτοπροοδευτικούς με το βρακί στον αστράγαλο, βάζει Αδωνι».

 

ΑΝ. ΓΑΛ.