Το εγχείρημα των «58», αν και σε πρώτη ανάγνωση δεν φαίνεται να προχωράει όπως θα ήθελαν οι σχεδιαστές του, αντέχει.

Η πόλωση που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό δεν βοηθάει. Κάποιοι μάλιστα διαβλέπουν πως αν οι διαδικασίες δεν κινηθούν τάχιστα, τότε ο χώρος θα συντριβεί ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «58» διαβλέποντας τις ανάγκες κινούνται και το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μπαράζ εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Η αρχή γίνεται από τον Σταύρο Μπένο στα Χανιά, στη συνέχεια στο Ηράκλειο ο Ηλία Γραβάνης και την Κυριακή ο Τάσος Γιαννίτσης στη Θεσσαλονίκη.

Όμως όλοι δουλεύουν για τη μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου στο θέατρο Ακροπόλ. Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης.

Με την αρχή του νέου έτους θα πραγματοποιηθούν ακόμη δύο εκδηλώσεις η πρώτη για την Ευρώπη με ομιλιτή το Γιώργο Παγουλάτο(τον οποίο πολλοί τοποθετούν στη θέση του επικεφαλής για το ευρωψηφοδέλτιο) και ακόμη μία εκδήλωση με ομιλητή τον Σταύρο Μπένο.

Αλλά δεν είναι μόνο οι 58 που κινούνται. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος συνομιλεί με στελέχη σε όλη την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Αριστερής πρωτοβουλίας εργάζεται για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. Σε αυτό το εγχείρημα λένε «ΝΑΙ» πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν εκφράζονται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΔΗΜΑΡ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα θεωρούν την κίνηση των 58 δεξιά.

Για αυτό και το Σαββατοκύριακο θα γίνει συγκέντρωση για να επεξεργαστούν τις επόμενες κινήσεις τους.    

Ο.Α   
 

TAGS