current views are: 3

28 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:50

Ξυνίδης: «Ο Βενιζέλος ομολογεί ότι αποσταθεροποίησε το Γιώργο»

Είναι πολλά τα σημεία που μπορεί να επισημάνει κανείς στο σημερινό, νέο, κείμενο του Σωκράτη Ξυνίδη για το Βαγγέλη Βενιζέλο.

Δημοσίευση 14:50’
αρθρο-newpost

Είναι πολλά τα σημεία που μπορεί να επισημάνει κανείς στο σημερινό, νέο, κείμενο του Σωκράτη Ξυνίδη για το Βαγγέλη Βενιζέλο.

Είναι πολλά τα σημεία που μπορεί να επισημάνει κανείς στο σημερινό, νέο, κείμενο του Σωκράτη Ξυνίδη για το Βαγγέλη Βενιζέλο.

Το επουσιώδες: Στον τίτλο αναφέρει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως… «ο Β.Β.»

Το ουσιώδες: Του καταλογίζει ότι αποσταθεροποίησε συνειδητά την κυβέρνηση Παπανδρέου, όντας υπουργός Οικονομικών κι ενόσω με τον τότε πρωθυπουργό βρίσκονταν… στο ίδιο αεροπλάνο: αυτό που τους μετέφερε από τις Κάννες πίσω στην Αθήνα.

«Μετά τα όσα εντυπωσιακά είδαν το φως της δημοσιότητας από την αφήγηση Θαπατέρο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προφανώς αισθανόμενος άβολα από τα πλάνα που τον είχαν δίπλα στον Παπανδρέου στις Κάννες την κρίσιμη συνάντηση με τους Μερκοζί, τηλεφώνησε λέει στον κ. Παπαχρήστο των ΝΕΩΝ του ΔΟΛ και του ‘ΕΞΗΓΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ (sic) ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ», αναφέρει ο κ Ξυνίδης.

Στο κείμενο των Νέων ο Γ. Παπαχρήστος αναφέρεται σε συνομιλία που με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- με αφορμή τις αποκαλύψεις Θαπατέρο για τα όσα συνέβησαν στις Κάννες -στην οποία ο κ. Βενιζέλος του είπε ότι προσπαθούσε να πείσει τον τότε πρωθυπουργό να κάνει δήλωση με την οποία να «παίρνει πίσω» το δημοψήφισμα, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης δίνει τη δική του, οργισμένη απάντηση, παραθέτοντας μάλιστα και link από βίντεο με τις τότε δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Όχι μόνο δεν διατύπωσε δημόσια καμιά άλλη φορά την αντίρρησή του στο δημοψήφισμα πριν και μετά τις Κάννες αλλά υποστήριξε την επιλογή δημόσια.(Δείτε http://www.youtube.com/watch?v=FMph01rHR1Iκαι θα καταλάβετε.). 4)Δεν καταγράφηκε κάποια αντίρρηση Βενιζέλου στις Κάννες. 5) Παρόλα αυτά μόλις κατεβαίνει από το αεροπλάνο κάνει τη δήλωση διαφοροποίησης για να ακολουθήσει μπαράζ προσκείμενων σε αυτόν βουλευτών που δηλώνουν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν αν ο Παπανδρέου επιμείνει στην πρότασή του για δημοψήφισμα, θέτοντας σε αμφισβήτηση την κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. 6)Ο Παπανδρέου για να επιβεβαιώσει την κυβερνητική πλειοψηφία ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. 7)Η αποδόμηση είχε ήδη συντελεστεί αφού οι προσκείμενοί του βουλευτές έχουν ήδη ζητήσει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με άλλον πρωθυπουργό».

Ντ.Κ.


σχετικα αρθρα