Ελληνικό χρώμα αναμένεται να έχει η κούρσα για την θέση του διαδόχου του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Έτσι, πέρα από την ήδη γνωστή υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί το Δεκέμβριο στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως φαίνεται το ντιμπέιτ των υποψηφίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Αθήνα.

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός,  με την μονομαχία των υποψηφίων να πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων στις 7 και 8 Μαρτίου 2014 που θα διοργανωθεί στην Αθήνα στις 7 και 8 Μαρτίου του 2014.

Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν επισημοποιηθεί και οι υποψηφιότητες. Υπενθυμίζεται ότι το χρίσμα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από πλευράς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ακούγεται το όνομα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, ενώ για τη Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών «παίζει» ο έντονα  ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν Ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφσταντ.

Σημειώνεται ότι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν έλαβε οριστικές αποφάσεις.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.