Για την οικονομική διαχείριση από τη διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και για το έργο κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο μίλησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή και την επίκαιρη που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Γάκη, την οποία είχε αποκαλύψει το newpost.gr και έκανε λόγο για «σκάνδαλο» στην προκήρυξη του έργου ο υπουργός σημείωσε πως «σε οτιδήποτε αφορά τα ζητήματα της διοίκησης της ΔΕΗ στο παρελθόν πρέπει να γίνεται έλεγχος από τον αρμόδιο υπουργό και να δίνονται απαντήσεις στη Βουλή με διαφάνεια και ειλικρίνεια».

Σχετικά με το έργο στη Ρόδο, ο κ. Μανιάτης το χαρακτήρισε «τραγική περίπτωση», λέγοντας πως εδώ και 24 χρόνια η Ρόδος δεν είναι διασυνδεδεμένη με την ηπειρωτική χώρα επειδή «κανείς από εμάς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής στο νησί».

«Πριν από τρεις μήνες άρχισε αυτή η κατασκευή του σταθμού», υποστήριξε ο κ. Μανιάτης, χωρίς ωστόσο να απαντήσει με σαφήνεια στα ερωτήματα που εγείρονται από τη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού.

Γ.Κ