Πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Στουρνάρας μας έβαζε να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν όταν στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών θα αναγκαζόταν σύμφωνα με τη μελέτη που έχει στα χέρια του να «ρίξει» τις τιμές στα Βόρεια Προάστια και να τις αυξήσει σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Αυτόν προέβαλε ως λόγο που το οικονομικό επιτελείο επιλέγει να μην αλλάξει τις αντικειμενικές αξίες που είναι κολλημένες στα επίπεδα του 2007. 
 
Η αλήθεια όμως που όλοι φανταζόμασταν ήρθε από τα χείλη του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη σήμερα το πρωί. 
 
Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 δήλωσε καθαρά και ξάστερα: «Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα».
 
Το εμπόδιο λοιπόν δεν είναι το Πέραμα και το Κερατσίνι, δεν είναι η «κοινωνική ευαισθησία» που θέλησε να προβάλει ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά τα ΕΣΟΔΑ. Χαμηλότερες και δικαιότερες βέβαια αντικειμενικές συνεπάγεται χαμηλότερες εισπράξεις από το κράτος και κατά συνέπεια «κόκκινη κάρτα» και «εμπλοκή» με την τρόικα. 
 
Εκτός από τα προφανή συμπεράσματα μας δημιουργήθηκε και μια απορία: ο κ. Θεοχάρης δεν παρακολουθεί τις συνεντεύξεις του υπουργού του ή μήπως εκείνος ξέρει να μιλάει μόνο τη «γλώσσα της αλήθειας»...
 
Τ.Α.