Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στη Βουλή το πρωί είπε στο Θεόδωρο Πάγκαλο ότι το κόμμα του θα καταθέσει τη Δευτέρα πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν πέρασαν όμως 3 ώρες και η πρόταση νόμου μοιράστηκε ήδη στους δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης αναφέρεται ότι "διαδηλώσεις μπορούν να κάνουν μόνο οι Έλληνες πολίτες". Όσον αφορά τα άρθρα της πρότασης απαγορεύεται η συμμετοχή ατόμων με αλλοιωμένα ή καλυμμένα χαρακτηριστικά και σε κάθε διαδήλωση θα πρέπει ένα κομμάτι του δρόμου ή της λεωφόρου να είναι ελεύθερο για την κίνηση αυτοκινήτων η πολιτών”.

Είδε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ότι τα ποσοστά του ανεβαίνουν λόγο της στάσης απέναντι στο θέμα των μεταναστών και πήρε φόρα! Πάλι καλά που δεν ζητάει όσοι κάνουν πορείες να έχουν και τις ταυτότητες κρεμασμένες στο λαιμό τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του:

"Η πρόταση νόμου του ΛΑΟΣ για τις διαδηλώσεις αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το κόμμα του Καρατζαφέρη είναι ένας από τους δήμιους των λαϊκών δικαιωμάτων, ένα κόμμα της μαύρης αντίδρασης και στήριγμα της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ. Τα μαγαζιά, που το ΛΑΟΣ ψευδέστατα ισχυρίζεται ότι κλείνουν εξαιτίας των διαδηλώσεων, κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής που το ΛΑΟΣ υπηρετεί."

Η πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. προκάλεσε και την αντίδραση του “Συνασπισμού”, σε ανακοίνωση του οποίου επισημαίνεται ότι το ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα άλλο λόγο ύπαρξης από το να προσφέρει χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει την αντιλαϊκή του πολιτική.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. για τις διαδηλώσεις δεν μας εκπλήσσει, στο βαθμό που το συγκεκριμένο κόμμα εκφράζει τις πιο συντηρητικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές. Από την υπογραφή του μνημονίου, στα ζητήματα των μεταναστών και τώρα θίγοντας το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, το ΛΑΟΣ δεν έχει κανένα άλλο λόγο ύπαρξης από το να προσφέρει χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει την αντιλαϊκή του πολιτική.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον εμπορικό κόσμο δεν συγκινούν κανένα, τη στιγμή που αυτός δεν πλήττεται από τις διαδηλώσεις των πολιτών, αλλά από την ύφεση και τα μνημονιακά μέτρα. Το ΛΑΟΣ είναι αυτό που θα πρέπει να απολογηθεί για τις επιλογές του, αντί να ψάχνει ενόχους σε αυτούς που αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική.”