Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιέζεται. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είναι άσχημα, ανάκαμψη δε φαίνεται στον ορίζοντα και παράλληλα βουλευτές του κόμματος αμφισβητούν την τακτική του προέδρου του κόμματος.

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρέπει να αλλάξει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ πολλαπλασιάζονται. Ο Φώτης Κουβέλης έχει δηλώσει πως με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δε συνεργάζεται.

Η πίεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια καθώς δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει οφέλη ούτε από την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

Φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος μελετά το επόμενο βήμα.

Η απάντηση που έδωσε σε δημοσιογράφο της Σαμπάχ μάλλον αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της αποχώρησης του από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας αναφέρει:

«Όταν ρώτησα «εάν ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε στη φωτιά για να σώσει την οικονομία» ο κ. Βενιζέλος είπε «Ο κ. Παπανδρέου, ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, πλήρωσε ένα προσωπικό τιμολόγιο. Εγώ δε μετά από εκείνον επωμιζόμενος την ηγεσία θα αναγκαστώ να πληρώσω ένα ιστορικό τιμολόγιο ενώ δεν έχω ευθύνη,  θα πληρώσω ένα τιμολόγιο πέραν της επιλογής μου».

Ο κ. Βενιζέλος, που φόρεσε πουκάμισο από φωτιά (τουρκικό ρητό που λέγεται όταν κάποιος αναλαμβάνει πολύ δύσκολα καθήκοντα), τέλος είπε «Το πρόβλημά μας δεν είναι η πολιτική καριέρα μας. Το ιστορικό καθήκον μου είναι να προστατέψω το μέλλον του λαού.

Εμάς θα μας αξιολογήσει η ιστορία».

Πολλοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος τον Μάιο του 2012 είχε δηλώσει ότι «Ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών».

Προφανώς οι τριαντάρηδες του ΠΑΣΟΚ ράβουν κοστούμια.  

Ο.Α.