Δεν θα μπορούσε νε ξεφύγει από τα πυρά του Θεόδωρου Πάγκαλου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, και η απόφασή του να ταξιδέψει στο Παρίσι για να πρωταγωνιστήσει σε θεατρική παράσταση, την ώρα που η κρίση μαστίζει το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ FM, με ένα λογοπαίγνιο σχολίασε την κίνηση αυτή του κ. Πελεγρίνη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο φταίει γελοιωδέστατος πρύτανης, ο κ. «Πελεγκρίνι» που πήγε μέσα στην κρίση, με κλειστό το πανεπιστήμιο, να μας πει από το Παρίσι για την πτώση του Ιουλιανού». 

Την ίδια ώρα, επέρριψε ευθύνες και στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για το αδιέξοδο στα ΑΕΙ. «Δεν φταίει ο υπουργός που του έδωσε το δικαίωμα να είναι πρύτανης; Δεν παρέτεινε τη θητεία του ο νυν υπουργός;», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Ακόμη, πρόσθεσε: «Γιατί δεν παρέτεινε τη θητεία των συμβουλίων που εξελέγησαν με διαφανείς διαδικασίες από τους καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό και διαμορφώθηκε μια παράλληλη εξουσία με τον κ. «Πελεγκρίνι» και δεν φταίει ο υπουργός; Γιατί δεν έχει ευθύνη; Δεν φταίει ο υπουργός που δίνει αμνηστία σε αυτούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή δεν είχαν απογραφεί;».

Ν.Μ.