«Δεν βγαίνω έξω εγώ. Περιμένω τον υπουργό που βρίσκεται στο σημείο να με ενημερώσει».

Είναι η απάντηση, στο newpost του πολιτικού.... υφιστάμενου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη.

Εδώ και δέκα ημέρες η χώρα πνίγεται, σπάει στα δύο, υφίσταται κατολισθήσεις, πλημμύρες, καταστροφές που δεν έχουν προηγούμενο.

Εδώ και είκοσι μέρες οι μετεωρολόγοι «ξελαρυγγιάζονται» να προειδοποιούν.

Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν έκαναν και πολλά για να προστατέψουν τις περιοχές τους- φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Ο συντονισμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την ώρα της καταστροφής ανύπαρκτος- το ομολογεί ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας στο newpost: «Όσο εξελίσσεται ένα περιστατικό είναι επί τόπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν». 

Όσο για την επιτόπια έρευνα, έστω μετά το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης ήταν αφοπλιστικός:
«Ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται στο Άργος, περιμένω να επιστρέψει να με ενημερώσει».

Του θέσαμε ως παράδειγμα πως δουλεύουμε εδώ στο newpost -δημοσιογράφος ο κ. Γεωργιάδης, πιστέψαμε πως έτσι θα το καταλάβει καλύτερα: Ο ρεπόρτερ βρίσκεται στο σημείο του ρεπορτάζ, ενημερώνει τον αρχισυντάκτη, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει το διευθυντή σύνταξης, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει το διευθυντή. 

«Ε, δεν πρόκειται να πάω κάπου μόνο για το θεαθήναι», μας απάντησε.

Πέρα από το γεγονός ότι άλλαξε το ρουν του ποταμού της ιεραρχίας - αφού υπό Κανονικές Συνθήκες ο προϊστάμενος ενημερώνει τον υφιστάμενο- ο κ. Γεωργιάδης «κάρφωσε» και τον υπουργό του ότι κάνει... μικροπολιτική  σπέκουλα;

Τουλάχιστον αυτός βούτηξε τα παπούτσια του στις λάσπες.

Ντ.Κ.