Ακάθεκτος συνεχίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς τις απειλές για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και αυτή τη φορά στο στόχαστρο του έβαλε το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης έφτασε στο σημείο να αποστείλει επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου χαρακτηρίζει την τροπολογία «ύβρη κατά του Θεού και των ανθρώπων»!

Και δεν μένει μόνο σε αυτό ο Σεραφείμ, αφού επαναφέρει εν νέου τις απειλές για αφορισμό σε όσους υπερψηφίσουν την τροπολογία.

Ειδικότερα, προειδοποιεί τον κ. Βενιζέλο πως εάν όντως υλοποιήσει αυτή την «ύβρη», κίνηση που αποδίδει σε «προφανείς μικροκομματικούς λόγους», τότε τα «πρόσωπα» του ΠΑΣΟΚ θα «αποστερηθούν de facto» τη «χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου».

Για ακόμη μία φορά επαναλαμβάνει ότι «για το σύνολο των Άγιων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα», ενώ συνεχίζοντας απευθύνεται ξανά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τονίζει:

«Η πνευματική σας υποδομή και η οικογενειακή σας παράδοση εκ του αγίου λευΐτου πάππου σας μακαριστού παπά-Ευάγγελου Βενιζέλου αυτό επιτάσσει».

Φυσικά, ο Σεραφείμ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος τον αποκάλεσε «Μουτζαχεντίν καί Ταλιμπάν», με τον Μητροπολίτη να υποστηρίζει ότι τα όσα λέει «δεν αποτελούν έκφραση "ταλιμπανισμού και μισαλλοδοξίας" αλλά ταπεινή υπόμνηση ευθύνης και χρέους».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.