Έναν... ανέλπιστο σύμμαχο -έστω και σε λεκτικό επίπεδο- βρήκε στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,για τη δήλωσή του ότι η χώρα δεν υπερφορολογείται.

Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο κ. Τσακαλώτος, σε μία αποστροφή του λόγου του, ούτε λίγο ούτε πολύ συμφώνησε με... τον κ. Στουρνάρα στο θέμα της υπερφορολόγησης.

«Στη συζήτηση μεταξύ της κ. Μπακογιάννη και του κ. Στουρνάρα για το εάν υπάρχει υπερφορολόγηση ή όχι, η απάντηση εξαρτάται διότι ο μέσος όρος –έχει δίκιο ο κ. Στουρνάρας- δεν είναι πολύ μεγάλος», είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, όμως ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε αμέσως παρακάτω την τοποθέτησή του, λέγοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία κρύβουν πολλές φορές την πραγματικότητα:

«Ξέρουμε, όμως, από τη στατιστική και απ’ όλα τα άλλα, ότι ο μέσος όρος κρύβει πολλά πράγματα όταν υπάρχουν άκρα. Άρα, πρέπει να πας στο μέσο κι άμα πας στους εκατό Έλληνες και πάρεις τον πεντηκοστό, δηλαδή το μέσο Έλληνα, είναι πολύ μεγάλη η φορολόγηση».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.