Η εικόνα του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας να κρατά μία μολότοφ, έστω κι αν είναι για να τη... σβήσει, δεν είναι συνηθισμένη για το κυβερνόν, συντηρητικό κόμμα.

Κι όμως, αυτή τη φωτογραφία, σε μία εμφανή προσπάθεια να προσελκύσει τους νέους στη Ν.Δ., επέλεξε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος προκειμένου να «ντύσει» συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη σημερινή Athens Voice.

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι η μολότοφ που κρατά ο, 34 ετών, Γραμματέας του κόμματος, αλλά αυτές που εκτοξεύει εναντίον του Γ. Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος για το σύμφωνο συμβίωσης, που διχάζει τη Ν.Δ.

«Οι πολίτες έχουν βγει από τα ρούχα τους με την υπερφορολόγηση και δικαιολογημένα. Έχουν κάνει απίστευτες θυσίες και δεν αντέχουν άλλο...» σχολιάζει το debate που ξεκίνησε με αφορμή την εκτίμηση του Υπουργού Οικονομίας ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.

Ως προς το σύμφωνο συμβίωσης, αναγνωρίζει ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε δύο δεδομένα: «την καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και την κοινωνική πραγματικότητα».

«Το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται να διευθετήσει μια σειρά από γραφειοκρατικά και νομικής φύσεως προβλήματα, οπότε καλό είναι να μην εθελοτυφλούμε» προσθέτει, ωστόσο – επειδή πάντοτε μιλάμε για τη Νέα Δημοκρατία – σπεύδει να σημειώσει ότι ενδεχόμενη υιοθέτηση του συμφώνου «δεν πρέπει να μας κάνει να πάρουμε επιπόλαιες αποφάσεις σε ευαίσθητα και σύνθετα θέματα όπως αυτό της δυνατότητας υιοθεσίας από τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων... ή να πετροβολούμε την Εκκλησία».

Τ.Τ