Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Ικανοποιείται το κοινό αίσθημα με την προσπάθεια που γίνεται από το ΓΕΣ να υπηρετήσει τις περιβόητες 45μέρες στρατιωτικής θητείας του ο 43χρονος γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Όπως αναφέραμε και νωρίς σήμερα το πρωί θα κληθεί να περάσει και από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Απαλλαγής προκειμένου να ελεγχθεί αν καλώς του δόθηκε... η διετής αναβολή, που ουσιαστικά ήταν ένα απολυτήριο στα χέρια του από τη Πρωτοβάθμια Επιτροπή.

Ωστόσο η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, μάλλον μπούμερανγκ έχει γίνει για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο καθώς η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας δεν αφορά μόνο τα παιδιά φτωχών οικογενειών. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να στείλει το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι «η πατρίδα δεν κάνει διακρίσεις. Απέναντί της όλοι είναι ίσοι και από όλους ζητά τα ίδια».

Πολλοί λένε ότι θα μπορούσε ο γνωστός σεφ να φορέσει τη χακί στολή χωρίς να χρειαστεί να «χτυπήσει» γερμανικό νούμερο στη σκοπιά. Να πάει στο μαγειρείο να δώσει δέκα συμβουλές για την αναβάθμιση του συσσιτίου ώστε να γίνει πιο εύγευστο, να περάσει από τη λέσχη αξιωματικών και να πράξει το ίδιο και εκεί.

Επίσης θα μπορούσε να συνεννοηθεί με το ΓΕΣ ώστε αν χρειάζονταν να κάνει και μαθήματα στους υπολοίπους εφέδρους στη σχολή μαγειρικής στη Σπάρτη.

Και αν θέλουμε να το προχωρήσουμε και άλλο θα μπορούσε ο Δ. Σκαρμούτσος να προσαρμόσει την εκπομπή του στα πλαίσια της στρατιωτικής θητείας.

Γιατί να μην κάνει εκπομπή μαγειρικής μέσα από ένα στρατόπεδο;

Ποιος θα του έλεγε όχι;

Δεν θα γίνονταν περισσότερο αγαπητός;

Και εξάλλου οι 45μέρες περνούν πολύ γρήγορα και είναι μία θετική εμπειρία.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο και όχι να μπερδευτούν τόσο πολύ και να μπλέξει τόσος κόσμος. Αυτή είναι η ταπεινή μας άποψη.

Και όλοι παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε. Εξάλλου πιστεύουμε ότι της ίδιας νοοτροπίας πρέπει να είναι και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ωστόσο ο ίδιος αναζητά ποιος τον «κάρφωσε»; Είχε έρθει από το εξωτερικό στην Ελλάδα το Ιούνιο του 2005 και μέχρι το 2013 δεν τον είχε ενοχλήσει κανένας για την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μέχρι φέτος το καλοκαίρι.

Βέβαια δεν ξέρουμε τι θα αποφανθεί η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Απαλλαγών για τον Δ. Σκαρμούτσο. Δηλαδή αν θα ακυρώσει ή όχι τη διετή αναβολή στράτευσης του ώστε λόγω ηλικίας να του δοθεί μετά το απολυτήριο χωρίς καν να εξαγοράσει τη θητεία του.

Πάντως έχει ενδιαφέρον τα όσα είπε σε πρωϊνή εκπομπή που φιλοξενήθηκε τις παραμονές της... κατάταξής του.