Κάποτε τις μέρες των Χριστουγέννων κεντρικά σημεία της Αθήνας γέμιζαν από χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Επίκεντρο η πλατεία Συντάγματος και η πλατεία Κοτζιά με τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια και τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 
 
Φέτος τα σπιτάκια και τα δρώμενα αυτά «μετακόμισαν» στο Γκάζι και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη που μπορεί μεν να είναι δημοτικός χώρος ωστόσο τις μέρες των Χριστουγέννων έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες. 
 
Τι σημαίνει αυτό; 4 ευρώ είσοδος για τον καθένα (ενδεικτικά τετραμελής οικογένεια μόνο για την είσοδο χρειάζεται 16 ευρώ) και στη συνέχεια κάθε έξτρα δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνεται στο αρχικό «φτωχό» πακέτο χρεώνεται ακόμα 2,5 ευρώ. 
 
Υπερτιμημένα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά μέσα στον χώρο ενδεικτικά καφές 2,5 ευρώ, ποπ κόρν 2 ευρώ ενώ η διοργάνωση έχει πολλές ελλείψεις-κανένας συντονισμός μεγάλη αναμονή στα παιχνίδια. 
 
Το χειρότερο όλων ήταν η αναμονή στην είσοδο όπου είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλη ουρά με τις οικογένειες με καρότσια και μικρά παιδιά να περιμένουν στο κρύο και στη μέση του δρόμου αγκαλιά με τα διερχόμενα αυτοκίνητα. 
 
Το εντυπωσιακό είναι επίσης πως μόλις πέρυσι το αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Τεχνόπολη είχε ελέυθερη είσοδο και με 2 ευρώ ανά παιδί προσέφερε τις επιπλέον δραστηριότητες...
 
Και του χρόνου με υγεία κ. Καμίνη!
 
Τ.Α.