Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ήταν πολλοί εκεί. Για την ακρίβεια ήταν περισσότεροι από όσους περίμεναν οι διοργανωτές. Το θέατρο Ακροπόλ αποδείχτηκε μικρό. Ο κόσμος που πήγε στους «58» γέμισε την στοά και γέμισε και την Ιπποκράτους. Ο δρόμος έκλεισε για δυο ώρες έως ότου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Ο Κώστας Σημίτης ήρθε πρώτος από τα βαριά ονόματα, μάλιστα ακούστηκαν και κάποια δειλά χειροκροτήματα όταν εμφανίστηκε.

Μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας του φώναξε «Κώστα σώσε μας». Ο κ. Σημίτης, ως συνήθως, απλώς της χαμογέλασε και πήγε να καθίσει στη θέση του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το που έφτασε έκανε δήλωση υπέρ των "58". Χρειάστηκε βεβαίως πρώτα να χαμηλώσει η μουσική που έπαιζε στα μεγάφωνα.

Οι μουσικές επιλογές επίσης σχολιάστηκαν. Πολλά γαλλικά τραγούδια ,ελληνικά με νέο ήχο και γενικά μουσική που θα ταίριαζε πολύ σε στέκια διανοουμένων.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πολλοί που αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ γενικά άνθρωποι που τους αρέσει η ζύμωση.

Ηλικιακά υπερτερούσαν οι μεγάλες ηλικίες αλλά η αλήθεια ειναι πως μετά από πολύ καιρό σε εκδήλωση κεντροαριστεράς έκαναν την εμφάνιση τους και νέα παιδιά τα οποία δεν έχουν και σχέση με κόμματα, κάτι που παρατήρησαν οι διοργανωτές και πιστώνεται ως επιτυχία της εκδήλωσης.

Όπως έλεγε στέλεχος  του ΠΑΣΟΚ «Οι άνθρωποι ψοφάνε για να μαθαίνουν νέα για την κεντροαριστερά. Θέλουν κάτι νέο μακάρι να καταφέρουν να τους το δώσουν».

Χωρίς να το ξέρει ενα απο τα πρόσωπα που συζητήθηκαν ειναι ο νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς στην γειτονική Ιταλία, δήμαρχος της Φλωρεντιας, Ματτέο Ρεντσι.

Οι περισσότεροι έλεγαν πως «Πρεπει να βρεθεί ο Έλληνας Ματτέο και τότε η κεντροαριστερα θα καταγράψει ποσοστά εξουσίας άμεσα».

Η πραγματικότητα ειναι πως καλές ιδέες υπάρχουν, οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο Ακροπόλ ειναι επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά αλλά λείπει το πρόσωπο που θα βγει μπροστά και θα οδηγήσει την υπόθεση.

Οι διοργανωτές πιστεύουν πως το πρόσωπο θα εμφανιστεί και μάλιστα σύντομα και θα είναι έκπληξη.

Πάντως η αλήθεια είναι πως για αρχή οι «58» τα πήγαν καλύτερα από ότι ανέμεναν οι περισσότεροι και πλέον είναι στο χέρι τους αν το σχήμα θα βρει τρόπο να προχωρήσει και να μπει σφήνα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα αποτελέσει θύμα  της πόλωσης των δυο.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γιάννης Βουλγαρης έκλεισε την ομιλία του με τη φράση ¨Ηρθαμε για να μείνουμε¨.