Στην κουζίνα της μητέρας της φωτογραφήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, η οποία σε συνέντευξή της μίλησε για τη σχέση της με το φαγητό και γυρίζοντας τον χρόνο πίσω αναπολύει τα σχολικά της χρόνια.

Μιλώντας στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, η Ρένα Δούρου, αναφέρθηκε στη μικρή αλλά ζεστή κουζίνα, το τραπέζι της οποίας ήταν στρωμένο με κεντητό χειροποίητο τραπεζομάντηλο και γεμάτο με κάθε λογής εδέσματα που φτιάχνει η μητέρα της. 

Η ίδια αφηγείται πως η μητέρα της, νοικοκυρά από την Πελοπόννησο είχε πάντα ζεστό φαΐ και κουλουράκια για το απόγευμα. Η μαθήτρια Ρένα όμως δεν πήγαινε ποτέ στο δωμάτιό της για να διαβάσει. Ηταν πολύ άτακτη. Βιβλία, τετράδια και μολύβια πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Εκεί, μπλεγμένα με τις μυρωδιές. «Ολα τα πτυχία μου βγήκαν από δω μέσα», λέει. Πρώτα τσίμπαγε όρθια από το ταψί και μετά έβγαζε από τη σχολική τσάντα τα βιβλία της. «Η κουζίνα για μένα είναι η μάνα μου», τονίζει. 

Μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει μια αρχή «θα πρέπει πρώτα να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, μετά τι θα φάμε και θα πιούμε. Αυτή η γνωστή ρήση του Επίκουρου αποτελεί την καλύτερη πυξίδα. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ότι ο τρόπος που τρώει κάποιος είναι σε μεγάλο βαθμό αποκαλυπτικός του χαρακτήρα του. Κατά κάποιον τρόπο, δηλαδή, ένα κοινό γεύμα ή η τελετουργία του φαγητού λειτουργεί αποκαλυπτικά για τη βαθύτερη ψυχοσύνθεση αυτού που έχεις απέναντί σου. Αρκεί βέβαια εσύ να είσαι σε θέση να "διαβάσεις" τα σημεία. Και να που ξεκίνησα από το φαγητό και ήδη βρέθηκα στο ψυχογράφημα του συνδαιτυμόνα».

Τέλος, αναρωτιέται πως μερικοί άνθρωποι ξεχνούν να φάνε μέσα στην ημέρα, επισημαίνοντας ότι για την ίδια «το να προσπερνάς το φαγητό είναι σα να προσπερνάς τη ζωή σου».