Αύξηση στα εισοδήματά του κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 102.000 ευρώ και από άλλες πηγές: 718 ευρώ ο ίδιος και 4.578 ευρώ η σύζυγος.

Οι καταθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου μαζί με την γυναίκα του και συνδικαιούχο σε ορισμένες περιπτώσεις με την κόρη του και τη μητέρα του είναι 500.339 ευρώ, ενώ πέρυσι δήλωσε 319.500 ευρώ. Η αύξηση της τάξης των περίπου 200.000 ευρώ προκαλεί εντύπωση, ενώ η απάντηση είναι μάλλον προφανής. Οι ομιλίες του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό μάλλον πληρώνονται... αδρά.

Στο όνομα της συζύγου του εμφανίζεται οικόπεδο μαζί με οικία στην Ναυπακτία. Στα προϋπάρχοντα ακίνητα, αναγράφεται στην δήλωση ότι, δεν υπηρξε μεταβολή. Αίσθηση προκαλεί το ότι ο κ. Παπανδρέου στο πεδίο με τα ακίνητα που διαθέτει η οικογένεια δεν δηλώνει αναλυτικά τα στοιχεία τους αλλά σημειώνει απλά πως «στα προϋπάρχοντα ακίνητα δεν υπήρξε ουδεμία μεταβολή». Στο προηγούμενο πόθεν έσχες πάντως ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει τέσσερα ακίνητα, δύο στην Νέα Ερυθραία και δύο στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι μεταβολή δεν υπήρξε στην κατοχή οχημάτων, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρει καθόλου μετοχές σε ελληνικές ή ξένες εταιρείες.

ΑΝ. ΓΑΛ.