Τελικά δεν ήταν μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που πήρε τα απόρρητα σχέδια του Πενταγώνου στο σπίτι του. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται ότι καταλήγουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν επιχείρησαν να αναζητήσουν πόρισμα οκταμελής επιτροπής που συγκροτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, με εντολή του τότε υφυπουργού κ. Δ. Ελευσινιώτη.

Σκοπός της σχετικής επιτροπής ήταν να αξιολογηθούν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία εποπτεύονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί των ΓΕ, οι Ενώσεις Αποστράτων, το ΝΙΜΙΤΣ και τα Κέντρα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εν λόγω οκταμελής επιτροπή μετά από έξι μήνες ολοκλήρωσε το πόρισμα της . Μάλιστα συνέταξε πολυσέλιδη Έκθεση Αξιολόγησης, στην οποία υπήρχε πλήρης περιγραφή των απαιτούμενων θεσμικών αλλαγών των φορέων, αιτιολόγηση ενδεχόμενης πρότασης για συγχώνευση ή κατάργηση, καθώς και πρόταση σχεδιασμού νέων διοικητικών δομών.

Έπειτα από 6 μήνες σκληρών εργασιών, παραδόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το πολυσέλιδο πόρισμα στον υφυπουργό κ. Δ. Ελευσινιώτη, στις αρχές του 2013. Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε τον εν λόγω πόρισμα. Όλοι άρχισαν να το ψάχνουν.

Το Πεντάγωνο έγινε «φύλλο και φτερό»

Δεν υπήρξε συρτάρι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που να μην ανοίχτηκε και να μην το έψαξαν εξονυχιστικά.
Πόρισμα όμως δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Ούτε μία σελίδα του.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανώτατος Αξιωματικός του Ναυτικού ο οποίος αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις διαβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας ότι το παρέδωσε προσωπικά στον κ. Ελευσινιώτη, μάλιστα είχε λάβει και εύφημο μνεία από το υπουργείο Εσωτερικών για τη δουλειά που έγινε.

Στέλεχος του Πενταγώνου υποστηρίζει ότι ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί όταν φεύγουν από το Πεντάγωνο παίρνουν μαζί τους και σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές που έχουν στα γραφεία τους και κάποιους φακέλλους.

Έτσι βρέθηκε και με τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας να τα έχει σπίτι του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τώρα για την περίπτωση του Δ. Ελευσινιώτη θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάπου έχει παραπέσει , σε κάποιον το έχει παραδώσει και ο παραλήπτης απλά δεν το θυμάται.

Ίσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος κάποιος να θυμηθεί ότι το έχει. Αναμένουμε.

Γ.Κοκ.