Για τις καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στην «Ελληνική Τράπεζα», τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες, απαντά στο newpost o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι πρόκειται για δύο πηγές εισοδήματος: Το 2011 έλαβε από την AΒΝ/ AMRO ως αποζημίωση για την εθελούσια έξοδο της οποίας έκανε χρήση, 529,538 ευρώ.

Ένα χρόνο αργότερα, έλαβε την αποζημίωσή του από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία Generali, στην οποία, όπως λέει στο newpost, η τράπεζα ασφάλισε ομαδικά όλους τους εργαζόμενους: «Από το 1975 που προσελήφθην ως το 2010 που αποχώρησα, με κάποιους μαθηματικούς τύπους που χρησιμοποιεί η ασφαλιστική εταιρεία, μου πίστωσε το ποσό των 840.831 ευρώ».

«Δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος», σημειώνει ο κ. Τσουκαλάς.

Για τα ακίνητα που δηλώνει, διευκρινίζει ότι πρόκειται περί κληρονομιάς που έχει από κοινού με εξαδέλφες του. «Για αυτό θα δείτε ότι έχω είτε το 1/6 είτε το 1/12»,λέει στο newpost.

Πάντως εγείρονται ηθικά πολιτικά ζητήματα για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι αυτός ο οποίος δημοσίως καταγγέλλει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και το ιδιωτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, τα οποία υπηρέτησε με συνέπεια.

 

Ντ.Κ.