Μάλλον τη θαλπωρή των χριστουγεννιάτικων εορτών σε άνετο περιβάλλον θα προτιμήσει ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος από το να παρουσιαστεί για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις που έχουν εξελιχθεί σε μίνι σήριαλ.

Στο Γενικό Επιτελείο Στρατού παραμένει άγνωστο αν τελικά ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρέλαβε από την Αστυνομία το ειδοποιητήριο που τον καλεί να παρουσιαστεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή απαλλαγών προκειμένου να υπάρξει επανέλεγχος για τη διετή αναβολή που του δόθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα παραλάβει τη σχετική ειδοποίηση από τη Αστυνομία έχει το χρονικό περιθώριο ενός μηνός για να παρουσιαστεί στην εν λόγω επιτροπή.

Οπότε γιατί να μην το εξαντλήσει αυτό το χρονικό περιθώριο και να περάσει καλές χριστουγεννιάτικες εορτές;

Να θυμίσουμε ότι ο Δ. Σκαρμούτσος παρουσιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Την τρίτη ημέρα μετά από την κατάταξή οδηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ που απαρτίζεται από ιατρούς και του δόθηκε διετής αναβολή ενώ είναι 43 ετών.

Με τη λήξη αυτής της αναβολής ο γνωστός σεφ θα έχει συμπληρώσει το 45ο έτος ηλικίας του οπότε δεν θα χρειαστεί να καταβάλλει το ποσό των 6.000 ευρώ για την εξαγορά της θητείας του.

Αν δεν του δίδονταν η αναβολή αυτή θα υπηρετούσε φορώντας τη χακί στολή μόλις 45 μέρες στην ηλικία που είναι, βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Για λόγους ιατρικού απορρήτου δεν μπορεί να γίνει βέβαια γνωστό από το ΓΕΣ για ποιο λόγο δόθηκε η απαλλαγή στο γνωστό σεφ.

Πάντως μετά την έντονη ενόχληση που υπήρξε στο ΓΕΣ με το θέμα της απαλλαγής του Δ. Σκαρμούτσου δρομολογήθηκε ο γνωστός σεφ να επανεξεταστεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή απαλλαγών.

Γ.Κοκ.