Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τους βγήκαν στη Χαριλάου Τρικούπη με την περίφημη εισήγηση του Βεγγέλη Βενιζέλου σχετικά με την επίσημη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με την «Κίνηση των 58». 
 
Το αρνητικό κλίμα αλλά και η ένταση δεν επέτρεψαν το θέμα να μπει σε ψηφοφορία ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τάχθηκαν ανοιχτά κατά της πρότασης της ηγεσίας. 
 
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη που έκανε λόγο για «επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής». «Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν προκύπτει από επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής, ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών που δεν διστάζουν να μας προαναγγείλουν με προσβλητικά ερωτηματολόγια που μας αποστέλλουν (με ποιανού την εξουσιοδότηση) την αλλαγή των συμβόλων μας που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες από χιλιάδες κυρίως άδολους αγωνιστές του Κινήματος, αλλά και να μη διστάζουν να απαξιώνουν το έργο και την προσφορά του ιδρυτή μας του Ανδρέα Παπανδρέου», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.
 
Ακόμα πάντως και εάν το θέμα έμπαινε σε ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα ήταν αδύναμο (οι γνωρίζοντες λένε για ένα 60 υπέρ-40 κατά) ενώ θα «ενίσχυε» ίσως το κλίμα αμφισβήτησης της ηγεσίας, την ώρα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος θεώρησε πως έκλεισε με την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
 
Δεν μπορεί να περάσει ωστόσο απαρατήρητη η λήψη απόφασης κατά πλειοψηφία και δια ανατάσεως της χειρός και όχι με ομοφωνία κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και μάλιστα σε εισήγηση Προέδρου του κόμματος. 
 
T.A.