Πολιτική χροιά είχαν τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου με τις... μαντινάδες να δίνουν τον τόνο.

«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα, δεν θα είχε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα» ανέφεραν οι βρακοφόροι που βρέθηκαν στο Μαξίμου.

Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης πρόσφερε στον πρωθυπουργό μια γκραβούρα με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης από την ελληνική μυθολογία, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τους φόρους και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα

«Από την Κρήτη ήρθαμε δυο λόγια να σας πούμε μαζί με σας πρωθυπουργέ και εμείς καρδιοχτυπούμε. Πετύχατε η χώρα ορθή να παραμείνει στη διαθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι. Όμως τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε, να μην  υπάρχουνε φτωχοί, παιδάκια που πεινούνε. Η συνταγή της τρόικας έχει πολύ αλάτι και αν δεν αλλάξει σύντομα, θα χάσει τον πελάτη. Χρόνια πολλά πρωθυπουργέ και από τους βρακοφόρους, χαράτσια, τέρμα της ΔΕΗ και από τον Στουρνάρα φόρους» τραγούδησαν οι βρακοφόροι στον Αντώνη Σαμαρά.

Τα κάλαντα στον πρωθυπουργό έψαλε και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, τα μέλη της οποίας ζήτησαν απο τον πρωθυπουργό να βοηθήσει στη διάσωση των σπάνιων βιβλίων που περιλαμβάνονται στην κληρονομιά τους, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα παιδιά από το Ίδρυμα Χατζηκώστα που επίσης έψαλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

Π.Ρ.