Τουλάχιστον ατυχές, αν όχι εξοργιστικό, μπορεί να χαρακτηριστεί το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για να υπερασπιστεί την επιλογή να μην μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο.

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής», διότι, «έτσι ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το παντελώς άστοχο παράδειγμα της πισίνας είναι πολλά. Μεταξύ των πάμφτωχων και των πλουσίων δεν υπάρχει ενδιάμεση περιουσιακή κατάσταση; Η μεσαία τάξη, που βάλλεται από τη νεοφιλελεύθερη συνταγή που εφαρμόζει η τρόικα δεν έχει δικαίωμα στη θέρμανση;

Την ώρα που χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα δεν έχουν ρεύμα, την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές από μαγκάλια, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να μην μειώσει τον ΕΦΚ για να μην θερμανθούν οι... πισίνες.

Όλα αποδεικνύουν ότι ο κ. Στουρνάρας είναι (ή θέλει να δείχνει ότι είναι) εκτός πραγματικότητας..

Β.Β.