Ήταν λίγες ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες της Ρόδου, και ενώ στην Αθήνα οι μεγάλοι οδικοί άξονες πνίγονταν στα νερά, όταν ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Αττικής, Αθανάσιος Σπονδυλίδης, παραδεχόταν, μιλώντας στο newpost, ότι η συντήρηση των δρόμων είναι μια ευθύνη που η Περιφέρεια αρνείται να αναλάβει.

«Φυσικά και δεν υπογράφουμε το πρωτόκολλο παραλαβής. Για να συντηρήσουμε αυτούς τους δρόμους χρειαζόμαστε 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Έχουμε λάβει μόλις 58 εκατομμύρια για ολόκληρη την τετραετία. Πώς θα αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη χωρίς πόρους», είχε πει τότε.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως, αποκαλύφθηκε ότι η Περιφέρεια ανέλαβε ένα κομμάτι αυτών των δρόμων: τις φωτεινές ταμπέλες διαχείρισης κυκλοφορίας.

«Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και το Περιφερειακό Συμβούλιο σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα», έγραφε επίμονα η φωτεινή επιγραφή στην Κηφισίας, τη Συγγρού, την Κηφισού και σε όλους τους μεγάλους δρόμους του λεκανοπεδίου.

«Την ταμπέλα την έχουμε παραλάβει, έχουμε υπογράψει, γιατί έχουμε λάβει και τα ανάλογα κονδύλια», δηλώνει σήμερα στο newpost ο κ. Σπονδυλίδης.

«Οι φωτεινές επιγραφές βρίσκονται στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας που ανήκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και από το 2010 “πέρασε” στην Περιφέρεια. Χρειάζονται κάποια χρήματα για τη συντήρηση των αισθητήρων, των μετρητών κίνησης και των καμερών που βρίσκονται στους δρόμους. Αυτά τα χρήματα μας τα έδωσαν», διευκρινίζει.

Την επόμενη φορά που λόγω πλημμύρας θα κλείσουν η Χαμοστέρνας στη συμβολή με την Πειραιώς, η Συγγρού λίγο πριν από την Αμφιθέας, η Κηφισίας στα Σίδερα του Χαλανδρίου, οι οδηγοί πριν αγανακτήσουν μπορούν να παρηγορηθούν, ενθυμούμενοι τις από καρδιάς Χριστουγεννιάτικες- ίσως και προεκλογικές-ευχές των «μικρών πρωθυπουργών» του λεκανοπεδίου.

 

Ντίνα Καραμάνου