Μέγας ντόρος έγινε την περασμένη εβδομάδα με την διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι σπάει στα δυο το υπουργείο Οικονομικών και πως περιθωριοποιείται ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο νέος ισχυρός παίκτης κατά το ρεπορτάζ είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών και ο Στουρνάρας θα είναι ένας ταπεινός υπουργός Οικονομίας.

Λογικό λένε πολλοί, ξέροντας από παλαιά τον Αντώνη Σαμαρά. «Πάντα κάνει την δουλειά του και όταν κάποιος δεν είναι χρήσιμος τον πετάει σαν λεμονόκουπα...» σχολίαζε πικρόχολα υπουργός.

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε εξ αρχής να διαψεδύσει το ρεπορτάζ. Ο Λαζαρίδης στο συστημικό και άκρως σαμαρικό Βήμα έλεγε με αποκλειστικές δηλώσεις του ότι δεν διέρρευσαν αυτοί τίποτα. Ο τρόπος που απάντησε ήταν σαν να έλεγε ότι εμείς το δώσαμε για να μετρήσουμε αντιδράσεις.

Την επομένη στο Βήμα διαβάσαμε και πάλι για την αντίδραση του Σαμαρά («μην ακούς μαλ...@») προς τον Στουρνάρα.

Όλα καλά μέχρι εδώ και να τους πιστέψουμε. Όμως το ρεπορτάζ προβλήθηκε στο Σταρ που πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Πέτρος Μποτσαράκος, επί χρόνια πολιτικός συντάκτης, διαπιστευμένος στη ΝΔ. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Λάκων Μποτσαράκος, με καλή σχέση με το σύστημα Μαξίμου, ήταν και τον τελευταίο χρόνο και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ...Τυχαίο το ρεπορτάζ; Εσείς θα απαντήσετε....Έξυπνοι είστε....!

Ι.Μ