«Νεκροθάφτη της αγοράς» της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ως επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Μιλώντας στον Alpha 96,5 FM Θεσσαλονίκης, ο κ. Γκιουλέκας άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας: «Ο Δήμαρχος, αντί να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, καλύτερα θα κάνει να ασχοληθεί με την πόλη, που δυστυχώς έχει σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ, δυστυχώς έρχεται μόνο για τα πολύ αρνητικά στη δημοσιότητα. Νομίζω ότι αυτή την πόλη, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος κατάφερε να την κάνει την πιο βρώμικη και πιο σκοτεινή πόλη στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε ότι «η Θεσσαλονίκη έρχεται μόνο στη δημοσιότητα όταν χρειάζεται ο Δήμαρχος τα ΜΑΤ για να συνεδριάσει, όταν διχάζει την πόλη, στέλνοντας την οικογένεια των Ποντίων στα δικαστήρια… Το ζητούμενο είναι ότι η Θεσσαλονίκη πραγματικά αξίζει κάτι περισσότερο και κάτι καλύτερο».

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ακόμη πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης με ένα ανάλγητο εντελώς πρόσωπο έρχεται και επιβάλει δυσβάσταχτα πρόστιμα, με αποτέλεσμα πάρα πολλές επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο εξαιτίας και αυτής της συμπεριφοράς. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η αγορά στενάζει λόγω της τρομερής οικονομικής κρίσης από την οποία διερχόμαστε. Και ο Δήμος θα έπρεπε να είναι αρωγός δίπλα στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και όχι ο νεκροθάφτης τους. Δυστυχώς ο κ. Μπουτάρης έχει αποδειχθεί ο νεκροθάφτης της αγοράς».