Μία από τις γνωστές του παρεμβάσεις στα δημόσια πράγματα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μέσω άρθρου στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής. Ανάμεσα σε άλλα κάνει λόγο για το τι πάει στραβά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για το τι κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνει ώστε να ξεφύγουμε από την κρίση. 

«Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη» λέει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ δεν παραλείπει να ανακινήσει το σενάριο περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιαστεί για να επανέλθει ούριος άνεμος στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος», λέει ο κ. Σημίτης. Καλά τα όσα λέει ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο προκύπτουν ορισμένα προβληματάκια...

Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως σκόπιμα ξεχνάει να αναφέρει ποιος είναι πίσω από την εκτόξευση του ελληνικού χρέους, ενώ δεν αφιερώνει ούτε λέξη για να εξηγήσει τη «δημιουργική λογιστική» στην οποία επιδόθηκαν μέλη της κυβέρνησής του για να μπούμε στο κοινό νόμισμα.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνούμε πως το «βαρυσήμαντο» άρθρο του πρώην πρωθυπουργού έρχεται τη στιγμή άνοιξε για τα καλά και πάλι το τεράστιο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το οποίο αγγίζει την περίοδο διακυβέρνησης του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού. Τα στόματα άνοιξαν, όλο και περισσότεροι μιλούν, και όπως όλα δείχνουν το διάστημα 1996 – 2002 τα ποσά που σπαταλήθηκαν σε πληρωμές κάτω από το τραπέζι για τα εξοπλιστικά προγράμματα ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Εν τέλει, ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σημίτης, θα τοποθετηθεί για τις ραγδαίες εξελίξεις για τα εξοπλιστικά, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεών του;  

ΠΑΝ.ΒΕΛ.