Το πολυτελές σπίτι του Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας λειτούργησε ως ξενώνας, σύμφωνα με δηλώσεις του αδερφού του, Μάρκου, επισημαίνοντας ότι φιλοξένησε τουρίστες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αδερφός του υπουργού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε (σ.σ. ο επίμαχος ξενώνας). Έχει αποδεικτικά, παραστατικά. Έχει τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πεντακάθαρο. Αποδείξεις, άνθρωποι που πήγανε, πελατολόγιο. Τα πάντα. Δεν ξέρω τι λένε οι κάτοικοι του χωριού. Δεν έχουν ιδέα. Έχουν περάσει 22 χρόνια». 

Παράλληλα, για το αν τίθεται ηθικό ζήτημα με την υπόθεση του σπιτιού του Μιχάλη Λιάπη, μετά τον σάλο που ξέσπασε, απάντησε ότι την ίδια πρακτική ακολούθησε όλο το χωριό. «Πού έγκειται το ηθικό, για πέστε μου. Για να καταλάβω τι εννοείτε. Γιατί να μην είναι ηθικό και για τους άλλους κατοίκους, γύρω στα 400 άτομα, που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Όλο το χωριό αυτό έκανε. Και λειτούργησε το οίκημα σαν μονάδα. Πέθανε κάποια στιγμή ο θείος, και η γιαγιά δεν μπορούσε να το συνεχίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Λιάπης.