current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση08:00

Κόντρα Δένδια – Μπακογιάννη για τον Ξηρό

Η Ντόρα Μπακογιάννη ουδέποτε έκρυψε την ευαισθησία της για τα φαινόμενα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, έχοντας και η ίδια πληρώσει βαρύ τίμημα. 

Δημοσίευση 08:00’
αρθρο-newpost

Η Ντόρα Μπακογιάννη ουδέποτε έκρυψε την ευαισθησία της για τα φαινόμενα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, έχοντας και η ίδια πληρώσει βαρύ τίμημα. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ουδέποτε έκρυψε την ευαισθησία της για τα φαινόμενα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, έχοντας και η ίδια πληρώσει βαρύ τίμημα. Ωστόσο, η χθεσινή της δήλωση, για την απόδραση Ξηρού, με την οποία ουσιαστικά προβλέπει «μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα» προκάλεσε όχι μόνον αίσθηση αλλά και την έντονη δυσφορία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια καθώς ναι μεν η περίπτωση Ξηρού εξέθεσε τη χώρα, ωστόσο η πρόβλεψη μεγάλων κτυπημάτων σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, και μάλιστα σε μία συγκυρία όπου αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. 

«Η εξέλιξη της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν. Σε συνέχεια της εξαφάνισης των Μαζιώτη και Ρούπα και σε συνδυασμό με βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συνεργασία της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα» σημείωνε στη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη, η οποία αντιμετωπίστηκε ως… εχθρική από την πλευρά Δένδια. 

Γι αυτό και λίγο αργότερα, σε σχόλιο του στο διαδίκτυο, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως υποστήριξε πώς «η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής χώρα. Αυτό δεν αλλάζει. Η Δημοκρατία μας δεν απειλείται, το Κράτος Δικαίου θα υπερισχύσει». Για τους περισσότερους πρόκειται για ένα σύνηθες σχόλιο. Ωστόσο, είναι σαφές ότι είχε συγκεκριμένο παραλήπτη…

T.T. 


σχετικα αρθρα