Όπως αποκάλυψε στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης διεξάγεται έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός, που κρατείται στην Ε΄ πτέρυγα, μετέβη στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και συναντήθηκε με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με το Βήμα, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείο Δικαιοσύνης ο Ξηρός φέρεται να έκανε πρωτοχρονιάτικο γλέντι με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στις φυλακές του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, άγνωστο με άδεια που, ο εκτελεστής της «17Ν» φέρεται να έμεινε έως τα ξημερώματα στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι τελευταίοι και να επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κελί του. Ηδη οι αξιωματικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό το «πάρτι» να σχετίζεται με το σχέδιο του Ξηρού για την εξαφάνισή του.

Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε

Πριν από 6 μήνες η Ασφάλεια είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους φυγής επικίνδυνων κρατουμένων. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, στο κενό φαίνεται πως έπεσαν οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας προς τις δικαστικές Αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους κρατουμένους που δεν επιστρέφουν στις φυλακές χρησιμοποιώντας τις άδειες ως μέσο για να δραπετεύσουν.

Η προειδοποίηση που είχε διατυπώσει εγγράφως τον περασμένο Ιούνιο η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έπεσε στο κενό. Το έγγραφο που αγνοήθηκε, αναφέρει επί λέξει σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ:

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας στοιχεία ικανός αριθμός κρατουμένων που λαμβάνουν άδεια δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μετά τη λήξη αυτής και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στη βαρύνουσα εγκληματικότητα, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τη δημόσια ασφάλεια της χώρας και την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ κλονίζει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».